Klussen & verbouwen

Maak het jezelf gemakkelijk met de beste werkkleding

Veiligheid van jou en je collega’s gaat boven alles, daarom is het zo belangrijk om je werkkleding op orde te hebben. Vergeet daarbij ook zeker je werkschoenen niet! Je voeten zijn erg kwetsbaar en vragen om bescherming, zeker als je in de zware industrie werkt.Een ongeluk zit in een klein hoekje en als er wel iets met je mocht gebeuren, dan kun je je beroep misschien niet meer uitoefenen. Met de juiste schoenen maak je het jezelf en je baas een stuk makkelijker en stap je zelfverzekerd de werkplaats op.

Vervang je werkschoenen op tijd

Het is belangrijk om ontslag of gevaarlijke situaties te vermijden en dat begint bij voor jezelf helder krijgen wat voor attributen je nodig hebt: Kies je voor stalen neuzen? Ga je voor een hoog of een laag model? Stalen neuzen is wel vaak een vereiste. Mocht je net nieuw zijn in de bouw of scheepvaart dan zullen die neuzen de eerste tijd een beetje vreemd voelen, maar je bent er in mum van tijd aangewend. Mocht je al een tijdje op je oude werkschoenen lopen dan zijn ze waarschijnlijk aan vervanging toe. Ze worden immers veel intensiever gebruikt dan doorsnee schoenen. Je voorkomt een hoop ellende als je bij voorbaat goed passende, stevige schoenen aanschaft en op de meeste (bouw)locaties is het dragen ervan verplicht. Dan kom je niet weg met slippers. Ook bij lichtere werkzaamheden staat je veiligheid voorop!

Goede schoenen duur?

Ga dus voor kwaliteit, voor schoenen die lang meegaan en doen wat ze moeten doen: je voeten beschermen. Goed materiaal hoeft absoluut niet aan de prijs te zijn, voor elke portemonnee is wel een goed paar schoeisel te vinden waar je lang mee vooruit kunt. Het is niet moeilijk, schaf je schoenen aan en je kunt weer veilig aan de slag!

Monkey see monkey do

Als jij ervoor kiest om jezelf veiligheid te bieden door het dragen van de juiste schoenen en werkkleding, dan ben je een voorbeeld voor je collega’s. Mensen zijn nou eenmaal groepsdieren dus gewoontes worden snel overgenomen. Hou elkaar ook verantwoordelijk, je mag er best iemand op aanspreken als hij/zij zich niet aan de veiligheidsvoorschriften houdt of het juiste materiaal niet aan heeft. Het is erg belangrijk dat iedereen het werk veilig kan doen. Het is nooit uitgesloten dat er iets gebeurt maar jouw keuzes kunnen voor jezelf al de helft verschil maken. Veel plezier in jouw vakgebied en hou het veilig!