Hobby & vrije tijd

Mijn eigen scooter in elkaar gezet

Heb jij een passie voor klussen en ben je niet bang om vies te worden? Lijkt het je leuk om aan een project te beginnen die helemaal van jou is? Bestel dan de scooter onderdelen die bij jouw scooter passen en je kunt hem helemaal aan jouw smaak aanpassen en onderhouden. Denk je eens in hoe trots je zult zijn als je deze zomer kunt crossen op de scooter van je dromen, die je van binnen en buiten kent en helemaal zelf in elkaar hebt gezet! Je hebt er hard aan gewerkt dus je bent helemaal in je nopjes. En doet er alles aan om je scooter in topconditie te houden: regelmatig poetsen, olie verversen en altijd op slot zetten. Je wilt er niet aan denken dat je scooter na al die uren werk gestolen zou kunnen worden. Niet als het aan jou ligt!

Onderhoud is heel belangrijk

Je vindt het heerlijk om de wind door je haren te voelen, vergeet alleen niet dat een helm verplicht is om te dragen! Het was in het begin even wennen met rijden maar je scooter voelt steeds meer vertrouwd. Dat is heel mooi want zo leer je ook signaleren als er een keer iets mis is. Het is erg belangrijk dat je de scooter goed blijft onderhouden zodat de kans op mankementen verminderd wordt. Mocht bijvoorbeeld de motor onverhoopt toch een keer oververhit raken, laat er dan ook een professional naar kijken. Die kan ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk de weg weer op kan. En in de tussentijd kun je kiezen uit verschillende vervoersmiddelen.

Kijk en vergelijk

Soms kan het nodig zijn om nieuwe onderdelen te bestellen zoals bijvoorbeeld een contactslot na een poging tot diefstal. Een uitlaat heeft ook niet het eeuwige leven, die is na verloop van tijd ook aan vervanging toe. Zoek op het merk wat je nodig hebt, dan vind je het snelste wat je zoekt. Vergelijk ook zeker de prijs, bij de ene webshop ben je veel duurder uit dan bij de ander en dat hoeft absoluut niet. Vergeet ook zeker niet de verzendkosten te checken. Ook is het belangrijk om de verlichting goed in de gaten te houden en tijdig te vervangen. In Nederland staat een fikse boete op s avonds rijden zonder voor of achterlicht.En let verder op de punten die jij belangrijk vindt, het is tenslotte jouw scooter.

Heel veel rijplezier en houd het veilig!