Wonen & tuin

Winter musthaves!

vuurschalen

De winter komt er weer aan en dat betekent dat het weer lekker koud wordt. Wie de hittegolven zat is, zal nu heerlijk genieten van de kou. Ben je een echte koukleum? Dan is de winter niet jouw favoriete seizoen. Gelukkig kun je zelf veel dingen ondernemen om toch te genieten van de winter. Met deze musthaves kom jij de winter door! 

Openhaard

Ah, een openhaard. Dit kan écht niet missen in de winter. Heerlijk bij de haard met een kop warme chocolademelk, wat meer kun je willen? Helaas heeft niet iedereen de mogelijkheid om een openhaard in huis te nemen. Je moet namelijk wel een goede rookafvoer hebben anders dan staat jouw huis straks blauw. Als je een tuin hebt kun je er wel voor kiezen om bijvoorbeeld vuurschalen aan te schaffen. Dit is een beetje hetzelfde idee als een openhaard, maar dan buiten. Het is simpelweg een schaal waar je haardhout in aansteekt. 

Heb je ook geen tuin? Dan wordt het helaas lastig om een openhaard gevoel na te bootsen. Wat je wel nog kunt doen is een wax brander in huis halen. Dit zijn kleine houdertjes waar je gegeurde kaarsen chips bovenop kunt leggen. In de onderkant gaat een waxinelichtje, waardoor de chips smelten en geur afgeven. Kies een hout geurtje en je hebt een soort mini openhaardje!

Fleece

Hoe kom je het beste de winter door? Met een heerlijke fleecedeken natuurlijk! Zo kun je lekker genieten op de bank én je kunt hem later meenemen naar bed. Ideaal toch? Maar als je weer opstaat. Poeh. Dan wordt het toch wel weer heel koud. Gelukkig zijn wij mensen heel creatief en hebben we zelfs hiervoor iets bedacht. Zo heb je de hoodiedekens die ook wel snuggies worden genoemd. Zo kun je heerlijk warm blijven. Oók als je rondloopt. Perfect! 

Warme chocolademelk

Ja, dit zag je misschien wel aankomen. Hoe kom je de winter nou het beste door? Uiteraard met warme chocolademelk! Maar na elke dag dezelfde chocomelk ben je het wel een beetje zat misschien. Zorg daarom voor variatie. Zo kun je ‘chocoladelepels’ kopen. Dit is vaak een houten lepel met een blok chocola eraan in verschillende smaken. Je maakt dan wat melk warm en dan kun je de lepel gebruiken om te roeren en zo ook de chocola te smelten. Je kunt tegenwoordig zoveel verschillende smaken krijgen. Noem het maar op en ze hebben het. Red velvet, dulce de leche of zelfs jelly beans!