Hobby & vrije tijd

Waarom kiezen sporters voor supplementen?

supplementen

Sporters en supplementen: een gebruikelijke combinatie. Vooral wanneer je op een hoger niveau sport of topsporters kent, zul je weten dat er vaak gebruik wordt gemaakt van supplementen. Er zijn hier meerdere specifieke redenen voor, maar het komt er op neer dat supplementen sporters ondersteunen en helpen met het bereiken van hun doelen. Natuurlijk is elk supplement uniek en heeft het een eigen doel. Daarom is het wel van belang dat je voor de meest geschikte supplementen voor jouw situatie kiest. In deze blog lees je meer over supplementen voor sporters!

Sporters & supplementen

Supplementen voor sporters worden ook wel sportsupplementen genoemd. Hierboven is eigenlijk al beantwoord waarom sporters voor supplementen kiezen: ze werken ondersteunend en zorgen ervoor dat sporters hun doelen beter en sneller bereiken. Welke supplementen voor jou geschikt zijn, hangt dus af van je doel en sport. Hieronder zie je enkele voorbeelden:

  • Voor krachtsporters is vooral creatine geschikt, aangezien het zorgt voor spiergroei en daarnaast tijdens het trainen meer kracht geeft. Ook eiwitshakes zijn geschikt, aangezien je daarmee makkelijk en snel veel eiwitten consumeert.
  • Ben je duursporter? Dan is BCAA geschikt. Hiermee herstellen je spieren beter en sneller. Ook cafeïne pillen zijn aangeraden voor meer energie, uithoudingsvermogen en concentratie. 
  • Afhankelijk van wat je sport is; er zijn bepaalde supplementen die over het algemeen extra worden aangeraden wanneer je sport. Een voorbeeld hiervan is vitamine C. Ook omega 3 visolie is zeer geschikt, vanwege de vele gezondheidsvoordelen (onder andere voor je hart en hersenen).

Zoals je hierboven kunt lezen: wat je sport ook is, er zijn zeker supplementen die bij jou sport en doel passen. Hiermee gaan je prestaties vooruit en leef je gezonder. Verder is een gebalanceerd voedingsschema uiteraard belangrijk, vooral in combinatie met gezonde supplementen.

Sportsupplementen bestellen?

Er zijn voldoende aanbieders van sportsupplementen. Het is echter wel van belang dat je voor supplementen kiest die gezondheid zijn en geen chemische stoffen bevatten. Daarom zijn de sportsupplementen van Muscle Concepts aangeraden. Zo weet je zeker dat je voor gezonde supplementen kiest!