Hobby & vrije tijd

Wel of geen pannenset?

Soms zit je aan de keukentafel en voel je opeens die twijfel: zal ik een losse pan kopen of toch een pannenset? Pannen slijten natuurlijk op een gegeven moment alleen ben je wel op zoek naar voordelige sets. Heel vaak een losse pan kopen gaat ook in de papieren lopen. Eigenlijk is een set toch best een goed idee. Mocht je ooit verhuizen dan kan die in een keer mee en je hoeft de pannen wat minder vaak af te wassen omdat je kunt rouleren.

De kunst van het koken

Koken is ook gewoon heel leuk al kan alles op tijd gaar hebben weleens een uitdaging zijn. Veel feestelijkheden worden in Nederland gevierd met eten en daar doe je graag aan mee. Laat maar doorkomen die tompoucen en oliebollen! Over het algemeen let je op wat je eet en je geniet als je een keer uiteten gaat. De koks in restaurants gebruiken hele andere pannen omdat de warmte anders verdeeld moet worden.De technieken die ze zich eigen gemaakt hebben zodra voor een heel andere smaak beleving. Het is wel grappig dat goedkoper voedsel vaak een groter portie blijkt te hebben als je het vergelijkt met de hogere prijsklasse. Je gaat in dit geval voor kwaliteit boven kwantiteit. Dat is al te merken aan het restaurant waar je zit. Aan de aankleding en het uniform van de obers is vaak af te lezen over welke klasse we het hebben. Ook het sanitair is vaak tot in de puntjes verzorgt. Nee voor een snelle hap hoef je hier niet aan te kloppen. Hoe die professionals koken blijft een bijzondere ervaring. En ook wel eens fijn dat je niet hoeft af te wassen die avond.

Van vroeger tot nu

We zijn met z’n allen ooit begonnen boven het vuur. Toen duurde het vrij lang voordat het eten enigszins te verteren was.Bij menig man komt bij een barbeque het oergevoel weer naar boven. Het is erg prettig dat we tegenwoordig keuze hebben in hoe we ons eten willen bereiden en mocht er toch iemand later komen dan kun je het altijd weer opwarmen in de magnetron. Ook hechten we nu meer waarde aan het behoud van vitamines en mineralen en heb je meer invloed op het kookproces. Je hebt tegenwoordig veel soorten fornuizen: op gas, inductie of bijvoorbeeld elektrisch. De meeste pannen zijn veelzijdig, al kan het nooit kwaad om andere punten ook even te controleren. Zoals bijvoorbeeld: kan deze pan in de vaatwasser of oven en werkt het met de cool grip technologie? Hoe zwaar is hij eigenlijk? Er is altijd een pan(nenset) die bij jouw wensen past!