Diensten Slider

Werkgeluk verhogen: hoe doe je dit?

Als organisatie zijnde is het noodzakelijk om constant in beweging te blijven en dus ook regelmatig veranderingen uit te voeren binnen het bedrijf. Dit is namelijk nodig om de markt en concurrentie bij te houden en ook belangrijk om op de hoogte te blijven van innovaties. Daarnaast is het ook belangrijk om het werkgeluk van je werknemers op peil te houden. Benieuwd hoe je dit kan toepassen? Lees dan hieronder verder.

Plan van aanpak

Voordat je verandermanagement gaat implementeren, moet er goed gekeken worden waar de veranderingen plaats moeten vinden; waarom ze plaats moeten vinden en wat het gevolg hiervan kan zijn op bijvoorbeeld het bedrijfscultuur. Dus is het ook noodzakelijk dat je een duidelijk doel voor ogen hebt en wat voor doelen je wilt behalen. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor de korte termijn, maar ook voor de lange termijn.

Werknemers en werkgeluk

Eén van de prioriteiten in een organisatie is het werkgeluk van de werknemers. Het zijn immers zij die je helpen met het behalen van de doelen die je opstelt als bedrijf, dus is het ook belangrijk dat je aandacht aan ze besteedt. Het is vanzelfsprekend dat je wilt dat ze plezier hebben in het werk dat ze uitvoeren, maar ook dat ze niet overspannen raken bijvoorbeeld door het werkdruk. Is dit niet het geval? Dan kan dit alleen maar leiden tot ergernissen op lange termijn wat zowel nadelig is voor het personeel, maar ook voor de organisatie zelf.

Een manier om dit op te lossen zijn zelfsturende teams. Hierin hebben een groep toegewezen werknemers namelijk de vrijheid om hun eigen ideeën voor te leggen en meer verantwoordelijkheid op zich te nemen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat zij minder geforceerd voelen om de werkzaamheden uit te voeren en zullen op den duur de doelen efficiënter en effectiever bereikt worden.