Wonen & tuin

Zo kies je het juiste zwembad

zwembad

Je bent aan het dubben welk zwembad je uit gaat kiezen om in je eigen tuin te plaatsen. Er is zoveel keuze dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Groot, klein, rechthoekig, rond? En waar in de tuin kun je het zwembad het beste plaatsen? Hieronder meer informatie over het kiezen van het juiste zwembad (in jouw tuin).

Voor wie?

Bedenk eerst voor wie het zwembad bestemd is? Zijn het voornamelijk je kinderen die er gebruik van gaan maken? Dan is het leuk om een kinderzwembad met vrolijk zeil aan te schaffen. Is het echter voornamelijk voor jezelf of voor oudere kinderen, dan is een opbouwzwembad met een kunststof of metalen frame een betere optie. Wil je het echt helemaal goed doen? Laat het zwembad dan ingraven. 

Grootte tuin

Hoe groot is jouw tuin en hoeveel ruimte mag het zwembad daarin in beslag nemen? Denk er ook aan dat als je het zwembad voor langere tijd wilt gebruiken je ook plaats moeten hebben voor een filterpomp en/of verwarming.

Budget

De grootte van je budget bepaalt ook voor een groot gedeelte wat voor zwembad je kunt kiezen. Het is niet alleen een kwestie van een zwembad aanschaffen en klaar. Het is ook van belang dat je grondzeil of zwembadtegels aanschaft, zodat het bad egaal kan staan. Tevens heb je bij een groter zwembad of een zwembad dat ingegraven wordt een filterpomp en/of verwarming nodig wat ook aardig in de papieren kan lopen. Zet dus van tevoren goed op papier wat de wensen zijn en het beschikbare budget.

Laten staan of weghalen?

Wil je het zwembad laten staan? Dan is het een goede optie om het zwembad in te laten graven. Zo staat het zwembad stevig en kun je het voor langere tijd achter elkaar gebruiken. Is het zwembad alleen voor een aantal maanden per jaar zonder verwarming? Kies dan voor een zwembad wat je op- en af kunt breken met een kunststof of metalen frame. Kijk voor een stevig opblaasbaar zwembad eens voor een intex zwembad bij Zwembadgigant

Ingraven of opbouwen?

Kies van tevoren of je het zwembad wilt laten ingraven of telkens opnieuw wilt opbouwen. Als je het zwembad namelijk ingegraven wilt hebben, zal de zwembadbak waarschijnlijk bestaan uit polyester of deels beton, wat uiteraard een stuk prijziger is dan een opbouwzwembad. Een opbouwzwembad bestaat vaak uit een stevig frame met dito doek en is een stuk goedkoper.